
Mämmi jälkiruoissa ja leivonnaisissa
Perinteinen mämmi kuuluu monen pääsiäiseen – ja tuokkonen, rove tai ropponen mämmiä voi kadota parempiin suihin hetkessä.
Mämmin parhaat puolet
Mämmi on omiaan paitsi jälkiruokien ja mehevien leivonnaisten raaka-aineena, myös karitsan kaverina. Mämmin makua täydentävät erityisen hyvin kerma, rahka ja appelsiini. Yllättävämpi, mutta maistuva makupari mämmille löytyy pitkään kypsytetystä Keisarinna® juustosta.
Oletko kokeillut mämmiä pääruoan raaka-aineena? Appelsiinimehulla pyöristetty maltainen mämmikastike on omiaan voimakkaan makuiselle karitsalle tai lampaalle. Mämmi on myös oivallinen raaka-aine pääsiäisleipien valmistuksessa – leivo mämmiä näkkärin sisään.
Jos taas kaipaat helppoutta, kruunaa pääsiäisateria mämmimutakakulla, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.
Mämmi – maistuvimmat lisukkeet
Perinteinen tapa nauttia mämmiä on syödä se sokerin ja kuohukerman kera. Sokeri tuokin mukavaa makeutta ja pyöristää mämmin maun monen suuhun istuvammaksi. Mämmin puhtaat, suomalaiset raaka-aineet sointuvat myös yksinkertaisesti raikkaan maidon kanssa. Valio Vanilla™ vaniljakastikkeen tai kaverina nautittuna mämmin maku puolestaan pehmenee mukavasti.
Kokeile mämmin kanssa myös Valion maustettuja rahkoja: kokoa helppo mämmirahka lusikoimalla tarjoiluastiaan mango-passion tai vaniljan makuista rahkaa ja pyöräytä päälle mämmiä makusi mukaan.