
Pääsiäiskakku kruunaa juhlapöydän
Helppo pääsiäiskakku, raikkaan aurinkoinen sitruunakakku vai hulppea suklainen pääsiäismunakakku? Pääsiäiskakuissa riittää sen verran maisteltavaa, että urakan voi hyvin jakaa useammalle päivälle.
Pääsiäisen juustokakku – parhaat palat
Juustokakku ja rahkakakku sopivat juhlaan kuin juhlaan. Pääsiäisenä erityisen suosittuja ovat tietysti hedelmäiset ja suklaiset juustokakut, kuten perinteinen mangojuustokakku ja sitruunajuustokakku, sekä suklaajuustokakku. Jos haluat parhaat palat samaan haarukkaan, kokeile Fazerina-juustokakkua, jossa yhdistyvät appelsiinin kirpeys ja suklaan täyteläisyys.
Raikkaiden makujen ystävä leipoo pääsiäisenä ilahduttavan väristä limejuustokakkua tai passionrahkakakkua. Karkkihiiren suosikkeja lienevät hulppea pääsiäismunakakku sekä tuorejuustomassalla täytetyt veikeät pääsiäismunat, jotka toimivat aika kekseliäinä minikakkuina.
Trendikäs, kokeilemisen arvoinen idea on myös baskimaan juustokakku. Hillottu vadelma, kirsikka tai appelsiini tasapainottavat täydellisesti tummaksi paahdetun pinnan karvautta.
Marenkinen pääsiäiskakku
Pääsiäisen kaunein ja herkullisin kakku on sveitsiläisellä marengilla hunnutettu mango-passiojuustokakku, joka hurmaa maistajansa heti ensi haarukallisella. Jos juustokakun koostumus on makuusi liian tuhti, kokeile astetta kepeämpää marenkikakkua, kuten pavlovaa tai brita-kakkua. Täytä pavlova sesongin aurinkoisilla hedelmillä tai raikkailla marjoilla.
Jos syöjiä on enemmän, kokeile hedelmäistä pääsiäispavlovaa tai marjaisaa sitruuna-vadelmapavlovaa – jotka ovat muuten myös gluteenittomia. Pienempiin herkkuhetkiin sopivat herkulliset pashapavlovat, jotka valmistetaan suloisiksi annospaloiksi ja koristellaan pääsiäismakeisilla.
Pääsiäisen mehevimmät kahvikakut
Myös kahvikakuilla on paikkansa pääsiäispöydässä. Kahvikakku onkin täydellinen kakku juhlapyhiin, sillä sen maku ja koostumus vain paranevat jääkaapissa. Kahvikakkua voit siis napsia pitkin pääsiäistä. Jos vain maltat olla syömättä kaikkea kerralla!
Pääsiäisen raikkaimmat kahvikakut maustetaan sitruunalla. Perinteinen sitruunakakku leivotaan suomalaiseen tyyliin voista, ja sen makumaailma luottaa yksinomaan raastettuun sitruunan kuoreen ja sitruunan mehuun. Astetta trendikkäämpi sitruunakakku leivotaan italialaisittan oliiviöljyyn, ja sen juju piilee sisään leivotussa, herkullisen tahmaisessa sitruunakreemiraidassa.
Appelsiinilla maustettu pähkinäkeikaus on astetta tuhdimpi kahvikakku, joka hurmaa maistajansa herkullisen rapeilla sattumilla. Taikina maustetaan appelsiinin kuorella, kardemummalla ja inkiväärillä. Kakun kruunaa kinuskinen pähkinäsekoitus. Tätä kakkua tulisi jokaisen saada maistaa!