Pääsiäisgrillaus
Pääsiäinen on mainio hetki grillikauden avaukselle. Laitoitpa grilliin lihaa, kalaa, kasviksia tai hampurilaisia, voit olla varma, että kauden ensimmäiset herkut katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.
Kalaa ja äyriäisiä grillistä
Grillaus on mainio kypsennystapa kalalle ja äyriäisille, kuten siialle, lohelle ja jättikatkaravuille. Grillimenun alkuruoaksi sopivat etanapannujen tyyliin valmistetut AURA rapupannut. Jo voin, valkosipulin, AURA® juuston ja rapujen huumaava tuoksu saa veden herahtamaan kielelle.
Lihanystävän grilliherkut
Grillaus tuo esiin monien lihojen parhaat puolet. Maistuisiko pääsiäispöydässä lammasmurekevartaat, lakritsiglaseerattu naudan ulkofilee tai viskillä maustettu brisket? Jos mielesi tekee makkaraa, kokeile valmista chorizomakkarat pääsiäisen kunniaksi itse. Makumatkalle pääsee näppärästi lammas-kaftoilla ja cevapciceillä.
Vai ehkäpä sittenkin pizzaa? Grillipizzojen reseptistä löydät herkullisen vegetäytteen, joka sopii mainiosti kevääseen. Pizzat voit tuunata pääsiäistyyliin lammasmakkaralla.
Kasvisruokaa grillistä ja grilliruoan lisukkeeksi
Grillissä valmistuvat niin kasvikset, salaatit kuin pääruoan lisukkeetkin. Lado grilliin parsaa, fenkolia, varhaiskaalia ja munakoisoa. Herkuttele joko sellaisenaan tai kokoa maistuva grillisalaatti. Raikkaita lisukkeita grilliruoalle ovat green goddess -perunasalaatti, taboulleh sekä marinoitu punakaalisalaatti.
Pääsiäisen rento street food menu
Rennon pääsiäisen herkullinen menu syntyy, kun pistät pystyyn rehdit street food bileet. Hampurilaisten ja pitaleipien pihvit voi toki valmistaa myös pannulla, mutta grillissä ne saavat pintaansa aidon grillauksen maun. Eikä grillausta kannata jättää vain pihveihin – grillissä, kun paahtuvat samalla kertaa myös sämpylät, pitaleivät, naanaleivät ja lisukkeet.
Hamppareihin saa pääsiäistwistiä vaihtamalla naudan jauhelihan lampaan tai karitsan jauhelihaan. Kokeile myös täytettyjen naanleipien välissä lammasmurekevartaita tai lammas-kaftoja.