Rapukausi ja rapujuhlat ovat täällä! Herättele rapuruokahalua maukkaalla ja tyylikkäällä juustopiirakalla, joka sopii rapujuhliin mainiosti.
Rapujuhlien päätähdet ovat itseoikeutetusti ihanat hehkuvan punaiset saksiniekat, mutta juhlapöytään kannattaa kattaa muutakin.
Yksi oma suosikkini rapujuhlien pöytään tai rapumenun alkupalaksi on täyteläinen vahvan goudan makuinen juustopiirakka.
Koekeittiömme Annan käsialaa oleva piirakka on itsessään jo maukasta, mutta lisämakua ja näyttävyyttä siihen saa lisäämällä paistamisen jälkeen rennosti päälle esimerkiksi viikunaa ja pähkinöitä, voissa paistettuja kantarelleja tai miksei niitä illan odotetuimpia herkkuja, ravun pyrstöjä.
Ruotsissa juustopiirakka kuuluu perinteisesti rapujuhliin, ja suomalaisissa rapujuhlissa piirakka maistuu totta kai parhaalta kotimaisesta juustosta tehtynä. Tarjoa piiras hieman lämpimänä – varsinkin silloin jos rapujuhlia vietetään ulkoilmassa, on mukavaa, että tarjottavana on jotain lämmintä.
Tämä piirakka on ehdottomasti rapujuhlien must-bake!