Juhlien järjestäjän hävikkivinkit
Hyvien juhlien tunnusmerkki on, että ruoka ei lopu kesken. Etukäteen suunnittelemalla voit kuitenkin vaikuttaa siihen, että ylijääneet ruoat saadaan tehokkaasti käyttöön ja mahdollisimman vähän ruokaa päätyy roskiin. Lue vinkit ja valmistaudu juhliin entistä paremmin.
Leivät ja pullat
Pappilan hätävara on klassinnen hävikkiresepti. Makaronilaatikon voi tehdä myös kuivahtaneesta leivästä ja kaikki tietävät, että parhaat köyhät ritarit syntyvät eilisestä pullasta tai leivästä. Itse tehdyillä krutongeilla voi höystää sosekeitot, jotka nekin valmistuvat näppärästi ylijääneistä kasviksista.
Liha ja kala
Juhlista ylijääneistä lihoista ja kaloista kannattaa kokata piirakoita, pizzoja ja kiusauksia. Hyviä reseptejä hävikkilihoille ja -kaloille ovat myös erilaiset pyttipannut ja kulhoruoat.
Kasvikset
Munakkaisiin, sosekeittoihin ja erilaisiin peltiruokiin on helppo upottaa kasvis jos toinenkin. Kokeile näitä reseptejä tai tuunaa mieleisesi!
Pakasta vain tarvittaessa
Jos jotain ruokaa tai raaka-ainetta on yksinkertaisesti liikaa käytettäväksi, vaihtoehtona on pakastaminen. Pakastamisessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia: ruoka ei parane pakastettaessa, minkä lisäksi pakastin on energiankulutuksen kannalta kallista säilytystilaa. Ylijääneet tarjottavat kannattaa siis ensisijaisesti hyödyntää ruoanlaitossa tai rääppiäisissä.