Siirry sisältöön
Juhlien järjestäjän hävikkivinkit

Sesonki

Juhlien järjestäjän hävikkivinkit

Hyvien juhlien tunnusmerkki on, että ruoka ei lopu kesken. Etukäteen suunnittelemalla voit kuitenkin vaikuttaa siihen, että ylijääneet ruoat saadaan tehokkaasti käyttöön ja mahdollisimman vähän ruokaa päätyy roskiin. Lue vinkit ja valmistaudu juhliin entistä paremmin.

Kesäisissä puutarhajuhlissa
Tunnelmallinen kesäilta on hyvä aika järjestää puutarhajuhlat ulkona.

Leivät ja pullat

Pappilan hätävara on klassinnen hävikkiresepti. Makaronilaatikon voi tehdä myös kuivahtaneesta leivästä ja kaikki tietävät, että parhaat köyhät ritarit syntyvät eilisestä pullasta tai leivästä. Itse tehdyillä krutongeilla voi höystää sosekeitot, jotka nekin valmistuvat näppärästi ylijääneistä kasviksista.

Tip icon

Pakasta vain tarvittaessa

Jos jotain ruokaa tai raaka-ainetta on yksinkertaisesti liikaa käytettäväksi, vaihtoehtona on pakastaminen. Pakastamisessa kannattaa kuitenkin muistaa muutama asia: ruoka ei parane pakastettaessa, minkä lisäksi pakastin on energiankulutuksen kannalta kallista säilytystilaa. Ylijääneet tarjottavat kannattaa siis ensisijaisesti hyödyntää ruoanlaitossa tai rääppiäisissä.


Search