Siirry sisältöön
Lettukakku savulohella

Sesonki

Juhlitaan suomalaisen ruoan päivää

Tiesitkö, että historian kuudetta suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2024? Poimi tästä vinkit kotimaisten makujen juhlaan ja lue, mistä tunnistat takuulla suomalaisen tuotteen.

Suomalaisen ruoan päivällinen

Päivällisellä nautitaan syksyistä possupataa tai rapeita muikkuja. Pizzan suomiversiossa on rukiinen pohja ja makuparina toimivat poro ja puolukat. Kalaisessa versiossa puolestaan maistuvat kylmäsavulohi, tilli ja sienet. Vai tekeekö mieli kunnon kalakeittoa? Kokeile herkullista lohikeittoa, joka saa tällä kertaa makua mistäpä muusta kuin AURA®-juustosta.

Leivonnaiset ja jälkiruoat

Mitä olisi juhlapäivä ilman itse leivottuja herkkuja? Taio suomalaisen ruoan kunniaksi leivonnainen kotimaisista raaka-aineista tai pyöräytä nopea, kauden raaka-aineista suloisuuden saava jälkkäri. Maistuisiko vaikkapa savulohella täytetty lettukakku, herukka-jogurttipannari tai omenainen vispipuuro?

Tip icon

Mitä Hyvää Suomesta -merkki tarkoittaa?

Hyvää Suomesta -merkki on tae suomalaisista raaka-aineista ja työstä. Jos valitset Hyvää Suomesta -merkityn tuotteen, voit olla varma, että kaikki siinä käytetty maito, liha, kala ja muna ovat aina 100 % suomalaista. Sama edellytys koskee kaikkia yhden ainesosan tuotteita. Jos raaka-aineita on useita, on niiden yhteenlasketun suomalaisuusasteen oltava vähintään 75 %.

Kotimaisten raaka-aineiden lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on lupaus suomalaisesta työstä. Kaikki Hyvää Suomesta -merkin tuotteet pakataan ja valmistetaan aina Suomessa.

Lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä voit lukea täältä.



Search