Gold&Green® on kutsuttu Jussi-elokuvapalkintogaalan yhteistyökumppaniksi. Suomalainen elokuvapalkinto Jussi perustettiin vuonna 1944, ja vuonna 2024 gaalan illallismenu on ensi kertaa täysin kasvipohjainen. Menussa maistuu muun muassa Gold&Green® Nyhtökaura®.
”On hienoa, että Jussi-gaala on valinnut kasvipohjaisen menun ja meidät siihen kumppaniksi. Herkullinen ruokailu on kaikenlaisten juhlien kohokohta, ja kasvipohjaiset tuotteet sopivat mitä parhaiten fine dining -lautaselle ”, liiketoiminnan kehityspäällikkö Sanna Antola Valiolta sanoo.
”Sen lisäksi, että Jussi-palkinnolla on 80. juhlavuosi, haluamme elää tässä ajassa ja saada kestävän kehityksen arvomme näkyviin – kuten ne ovat kasvavasti esillä myös elokuvatuotannoissa. Gold&Greenin kanssa jaoimme heti innostuksen kasvipohjaisen gaalaillallisen suunnittelusta ja suuremman yleisön osallistamisesta”, sanoo Jussi-palkinnot jakavan Filmiaura ry:n varapuheenjohtaja Emma Ilves.
Nauti gaalamenusta myös kotikeittiössä
Herkulliset reseptit ja juhlatunnelmat tulevat lähiaikoina Valion some-kanavien ja verkkosivujen kautta kaikkien suomalaisten nautittaviksi.
”Nyt jos koskaan kannattaa satsata kotikatsomon gaalaeväisiin, sillä Gold&Green -tuotteilla kiepsautat helposti perheen suosikkiruoat kasvipohjaisiksi, tai voit sukeltaa ihan uusiin makuelämyksiin. Mahtavia reseptivaihtoehtoja on jo nyt kosolti goldandgreen.fi -sivuilla ja julkaisemme Jussi-gaalan menusta ensi viikolla kotona kokattavaksi sopivat reseptit”, Sanna Antola kertoo.
Jussi-gaalan menu
Vuoden 2024 Jussi-gaala järjestetään Kaapelitehtaalla Helsingissä 22.maaliskuuta. Menun toteuttaa tapahtumatalo Bank, ja menusta vastaa keittiöpäällikkö Juha Haavisto.
Alkuruoka: Kuningasosterivinokas-rilletteä, maa-artisokkaa ja punajuurta
Pääruoka: Gold&Green Nyhtökaura -terriiniä, belugalinssi-myskikurpitsaragout, palsternakkakroketti sekä rakuunalla maustettua tomaattikastiketta
Jälkiruoka: Jussi-gaalan 80-v juhlaleivos
Yöruoka by Hodarifillari – Gold&Green® Delikaura® hodari kolmella tapaa