Siirry sisältöön

21.8.2024

Valion Riihimäen ja Oulun tehtaille uudet tehtaanjohtajat

19.6.2024

Valion Riihimäen tehtaan uudeksi tehtaanjohtajaksi on nimitetty Oulun tehtaanjohtajana aiemmin toiminut Ilari Pönkkö. Oulun tehtaan uudeksi tehtaanjohtajaksi on nimitetty Henri Rytilahti, joka toimi aiemmin Valion Oulun ja Haapaveden tehtaiden turvallisuuspäällikkönä. Lataa henkilökuvat tiedotteen lopusta.

”On hienoa, että olemme löytäneet Riihimäelle ja Ouluun erinomaiset uudet tehtaanjohtajat omasta joukostamme. Näin pystymme hyödyntämään ja kasvattamaan omien osaajiemme kokemusta ja näkemystä menestyksemme tukemiseksi,” sanoo Valion Operations-toiminnoista vastaava johtaja Juha Penttilä

Riihimäen tehtaalta tuotteita Suomeen ja Ruotsiin 

Riihimäen uusi tehtaanjohtaja Ilari Pönkkö on ennen Valiota kerännyt merkittävää vähittäiskaupan ja kuluttajatuotteiden osaamista. Hän on työskennellyt Keskolla K-Citymarket-ketjussa reilut 10 vuotta aluejohtajana ja tavaratalojohtajana, ja tätä ennen HOK-Elannolla.  

”Olen viihtynyt Oulussa todella hyvin, ja aika on ollut tuloksellista ja opettavaista. Riihimäelle siirtyminen on mielenkiintoinen haaste, sillä tehtaalla on käynnissä useita Valiolle merkityksellisiä kehityshankkeita”, Ilari Pönkkö sanoo. 

Eräs merkittävä hanke on mehujen ja marjakeittojen sekä kasvipohjaisten välipala- ja ruoanlaittotuotteiden tuotannon suunniteltu siirto Helsingin ja Turun tehtailta Riihimäelle. Valio tiedotti asiasta 9.4. 

Riihimäen tehdas valmistaa välipala- ja ruoanvalmistustuotteita, jotka päätyvät eteläisen Suomen jääkaappeihin ja Ruotsin-vientiin. Riihimäellä valmistetaan maitoja ja kermoja, sekä vuonna 2017 valmistuneessa välipalatehtaassa kasvipohjaisia Oddlygood® -välipalatuotteita ja maidosta valmistettuja välipaloja. Riihimäellä työskentelee noin 430 valiolaista. 

Lue lisää Riihimäen tehtaasta.

Oulun tehdas jalostaa pohjoisen Suomen maitoa 

Oulun uusi tehtaanjohtaja, insinööri (ylempi AMK) Henri Rytilahti on toiminut parin vuoden ajan Valion Oulun ja Haapaveden tehtaiden turvallisuuspäällikkönä, ja hänellä on vahvaa kokemusta erilaisista tuotannon ja turvallisuuden kehitys- ja esihenkilötehtävistä prosessiteollisuudessa muun muassa Metsä Groupilla ja Outokummulla. 

”Olen viihtynyt Oulun ja Haapaveden tehtailla todella hyvin ja Oulun tehtaanjohtajaksi siirtyminen on mieleinen ja mielenkiintoinen haaste, ja pääsemme jatkamaan hyvää yhteistä kehittymistä. Minulle on tärkeää, että Oulun tehdas on jatkossakin kiinnostava työpaikka, jossa on mahdollisuus monipuolisiin työtehtäviin ja työssä kehittymiseen”, Henri Rytilahti sanoo. 

Oulun tehdas jalostaa vuosittain yli 70 miljoonaa kiloa raakamaitoa valmiiksi tuotteiksi. Tehdas valmistaa laajaa valikoimaa hapanmaitotuotteita sekä myös jäätelöä. Keskimäärin maidon matka tehtaalle on noin 100 kilometriä, mutta pohjoisin maito kerätään Tenojoen varresta. Oulussa työskentelee noin 300 valiolaista. 

Lue lisää Oulun tehtaasta.

Lue viimeisimmät uutiset tai tutustu uutisarkistoon
Search