Valion Vantaan tehdas on erikoistunut sulatejuustoihin
Valion Vantaan tehdas valmistaa kaikki Valion Suomessa myytävät sulatejuustot ja myös ison osan vientiin menevistä sulatejuustoista. Se tuo työtä pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa hyviä makuja yli Suomen rajojen.
90-vuotias Valio Koskenlaskija® tulee Vantaalta
Valion Vantaan tehtaalla valmistetaan sulatejuustoja sekä kypsytetään, savustetaan, jatkojalostetaan ja pakataan Valion muita juustoja. Tehtaalla valmistetaan joka vuosi 25 miljoonaa juustokiloa. Uusimpia tuotetulokkaita ovat maitopohjaiset Mifu®-proteiinituotteet ruoanlaittoon sekä kasvipohjaiset, juuston tavoin käytettävät Oddlygood®-viipaleet ja -raasteet.
Tehtaan tähtituote Valio Koskenlaskija® on täyteläisen makunsa ansiosta noussut Suomen suosituimmaksi sulatejuustoksi. Se on kuulunut suomalaisten ruokapöytiin jo 90 vuoden ajan. Resepti on säilynyt samana, mutta tuoteperheeseen on vuosien varrella saanut uusia makuja ja muotoja. Valio Koskenlaskija® -sulatejuuston valmistus alkoi Vantaalla jo vuonna 1989. Muita Vantaan tehtaan tuttuja juustoja ovat Valio Aamupala®, Valio Olympia ja Valio Kippari®.
Valio aloitti toimintansa Vantaalla vuonna 1963, jolloin Vaaralaan perustettiin juustovarasto. Sulatejuuston valmistus ja juustojen pakkaaminen alkoi vuonna 1973. Matkan varrella Vantaan tehdas on valmistanut nykytuotteiden lisäksi muun muassa sulatejuustoja peltipurkeissa sekä Smeds-tuotemerkillä sulatejuustoja Lähi-itään.
”Laadukkaat tuotteet, ammattitaitoinen henkilökunta ja tuotannon uudistaminen ovat Vantaan tehtaan menestyksen avaimet.”
Vantaan tehtaalla valmistetaan
Yhteystiedot
Valio Vantaa | |
---|---|
Postiosoite | PL 90, 01230 Vantaa |
Käyntiosoite | Fazerintie 2 |
Puhelin | 010 381 121 |
Fax | 010 381 3698 |
Google Maps ajo-ohje | Ajo-ohje |