Mitä leipoa silloin, kun herkkuhimo yllättää äkillisesti? Keittiön kaapeista löytyvien perusraaka-aineiden avulla syntyvät onneksi niin helpot keksit, muffinit kuin piirakatkin. Keittiön perusainesten hyödyntäminen haastaa mukavasti myös luovuutta, ja on hyvä tapa käyttää loppuun esimerkiksi pakastemarjapussien jämät.
Mitkä ovat keittiökaapin perusraaka-aineita?
Jokaisen keittiöstä löytyy hieman eri asioita oman maun ja harrastuneisuuden mukaan. Perusraaka-aineilla tarkoitetaan tässä kohtaa vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, sokeria, voita ja maitoa. Lisäksi monilta löytyy keittiöstä joko marjoja tai hedelmiä, joita voi hyödyntää myös leivonnassa. Jääkaapista usein löytyvä jogurtti, kermaviili tai rahka mehevöittävät nopeita leivonnaisia helposti.
Aktiivisen leipojan perusaineksiin kuuluvat lisäksi esimerkiksi leivinjauhe, kuivahiiva, kaakaojauhe, fariinisokeri, perunajauhot, kaneli ja erilaiset koristeet, kuten strösselit ja suklaa.
Lettuja ja pannukakkuja perusaineksista
Letut ja pannukakut ovat oiva valinta, kun haluat leipoa perusraaka-aineista jotain makeaa. Vaihtelua lettutaikinaan saa esimerkiksi raastamalla taikinan joukkoon omenan. Maukkaasta pannukakusta riittää vaivatta isommallekin porukalle. Sekä lettujen että pannukakkujen kanssa maistuvat jääkaapin perältä löytyvät hillot tai pakkasesta poimitut marjat.