Hurmaavat marenkikakut ja vinkit marengin valmistamiseen
Marenki on ilmavan keveä ja makea herkku, joka maistuu monissa leivonnaisissa, kuten pavlovassa ja britakakussa. Näillä ohjeilla valmistat ihanat marenkikakut ja opit marengin valmistamisen salat.
Iki-ihanat pavlovat ja britakakut
Kepeässä pavlovassa marenki on pinnalta rapeaa ja sisältä sopivan sitkeää. Kuohkea täyte syntyy helposti esimerkiksi kermavaahdosta ja maustetusta rahkasta. Marenkileivonnaisista britakakku on suomalaisten suosikki. Siinä marenki levitetään levykakkupohjan päälle ja paistetaan sitten uunissa. Sekä pavlovan että britakakun on syytä antaa jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Tiesitkö tämän pavlovasta?
Tarina kertoo, että pavlovan kehitti aikoinaan australialainen keittiömestari suuresti ihailemalleen venäläiselle ballerinalle, Anna Pavlovalle.
Pavlovan marenkipohja poikkeaa hiukan tavallisesta marengista: pavlovan marenki on päältä rapeaa ja oljenväristä, sisältä pehmeän sitkeää. Tämä saadaan aikaan käyttämällä vaahdotuksessa valkoviinietikkaa ja maissitärkkelysjauhoja.
Marenkipiiraat, hyveet ja rullat
Makea marenki sopii mainiosti hapokkaiden marjojen ja hedelmien vastapainoksi, klassikkoleivonnainen sitruunamarenkipiiras on tästä oiva esimerkki. Kokeile marenkia myös punaherukoiden, raparperin ja karviaisten seuraan.
Näin säilytät ja tarjoilet marenkileivonnaiset oikein
- Säilytä marenki kuivassa paikassa huoneenlämmössä.
- Pienet marengit voi pakata kannelliseen rasiaan, jos niitä pitää säilyttää pidempään.
- Kun tarjoilet marengista tehtyjä herkkuja juhlissa, ota huomioon, että marenki on herkkä kosteudelle. Sadesään sattuessa marenki voi sulaa tarjoiluvadille, jos se joutuu odottamaan vuoroaan liian kauan.
Kokeile myös näitä
Marengista teet helposti myös annoskokoiset pavlovat joko pursottamalla tai lusikan avulla muotoillen. Kuppimaiset leivokset täytetään kypsentämisen jälkeen kermavaahdolla tai maustetulla rahkalla sekä marjoilla tai hedelmillä. Katso ideat pehmeisiin täytteisiin!