Kermasta ja sokerista keitetty ihanan makea kinuski on jälkiruokien kuningatar. Sillä kruunataan letut, täytekakut, piiraat ja jälkiruokamaljat, ja se sopii täydellisesti myös pullien täytteeksi ja itse tehtyihin makeisiin.
Kinuskikastikkeen voi keittää helposti itse, mutta nopein ratkaisu kinuskin himoon on paistonkestävä ja herkullinen Valio kinuskikreemi, joka on sellaisenaan käyttövalmista leivontaan. Jos haluat kinuskin makua kermavaahtoon, kokeile Valion kinuskikermaa, jonka voi vispata kuohkeaksi vaahdoksi esimerkiksi kakun päälle. Kinuskikerman voi myös keittää paksuksi kinuskikastikkeeksi.
Kinuskin keittäminen – näin onnistut
Kinuskikastike on yksinkertainen ja mainettaan helpompi lisuke marjoille ja jäätelölle. Yksityiskohtaiset ohjeet kinuskin keittämiseen löydät täältä. Olennaista on keittää kinuski paksupohjaisessa kattilassa, miedolla lämmöllä ja aika-ajoin sekoitellen. Kinuskin makua voi tuunata kokeilemalla valkoisen kidesokerin tilalla esimerkiksi ruoko- tai fariinisokeria.
Kinuskin parhaat makuparit
Kinuski on jälkiruoissa lähes voittamaton, sillä se sopii melkein mihin vain. Kinuskin maukkaimpia makupareja ovat muun muassa omena, karpalo, raparperi ja suola. Kokeile esimerkiksi omenaista kinuskimutakakkua, karpalo-kinuskitäytekakkua tai Kinuskikissan suolaisia suklaakinuskikeksejä.