Leivonta
Helppoja reseptejä leivonnan ensikertalaisille
Arvostatko helppoutta ja vaivattomuutta? Vai oletko leipomassa ihan ensimmäistä kertaa? Tässä helppoja ja nopeita leivontareseptejä, joilla ensikertalainenkin onnistuu.
Makeita leivontaideoita
Leipominen kannattaa aloittaa kotitaloustunneiltakin tutuista resepteistä: muffineista, mokkapaloista, kääretortuista, kekseistä ja helpoista marjapiirakoista. Juhlavampiin hetkiin sopii näyttävä, mutta hurjan helppo mutakakkutäytekakku.
Helppoja suolaisia
Myös suolaisista leivonnaisista löytyy monia helppoja vaihtoehtoja. Leivo makeiden muffineiden suolainen versio, kokeile vaivattomasti syntyviä rieskoja tai valmista helposti pellillä kypsyvä texmex- tai kinkkupiirakka. Vai kokeilisitko kotitaloustuntien klassikkoa, teeleipiä?
Vinkkejä ensikertalaisille
- Kun leivonnan makuun pääsee, kannattaa kaappiin ostaa monissa resepteissä tarvittavat perusraaka-aineet: vehnäjauho, sokeri, suola, kuivahiiva, leivinjauhe ja sooda. Lisäksi voit tarvita ohjeesta riippuen voita, maitoa ja kananmunia. Mausteista kardemumma, kaneli ja vaniljasokeri vievät jo pitkälle.
- Luota mittoihin. Reseptin jokaisella raaka-aineella on oma tehtävänsä, joten ainekset on syytä mitata huolella. Myös ruoka- ja teelusikalliset kannattaa aina mitata leivontamitalla. Ota jauhot leivontamittaan ja vedä veitsellä tai kädellä laitoja myöten ylimääräiset jauhot pois.
- Älä stressaa! Tärkeintä ei ole täydellinen lopputulos vaan leipomisen ilo. Hieman epäonnistunutkin lopputulos maistuu hyvältä.