Siirry sisältöön
Helppo marjakierrepitko

Leivonta

Pehmoiset pullat

Uunituoreen pullan tuoksu vie ajatukset onnellisiin hetkiin: lapsuudenkotiin, mummolaan ja kahvitteluun kaverin kanssa. Erityisen hyvältä pulla maistuu itse leivottuna.

Korvapuustit ja kierrepullat

Rakastetuimpien pullien joukkoon kuuluvat tietenkin korvapuustit, joiden kierteet kätkevät sisäänsä reilusti voita, sokeria ja kanelia. Sama juju on erilaisissa kierrepullissa, kuten sitruuna-juustokakkupullissa, appelsiini-rahkakierrepullissa ja kahvikehrissä. Mehevä bostonkakku puolestaan syntyy, kun kierrepullat kootaan kakkuvuokaan. Kierteisiin pullaherkkuihin kuuluvat myös kristallipullat, joissa maistuu vaniljavoitäyte ja pinnalle ripoteltu kidesokeri.


Voisilmäpullat, rahkapullat ja muut täytepullat

Pullaan saa runsaasti täytettä näin: paina sormin tai juomalasin avulla kohonneen pikkupullan keskelle kolo ja lusikoi siihen voi-sokeriseosta, rahkaa tai marjoja. Voisilmäpullat ovat ikisuosikki, ja moni rakastaa myös rahkapullien mehevyyttä. Helpot vanilja-pistaasipullat leivotaan valmiista pullataikinasta, joten onnistuminen on taattu aloittelijaltakin. Voit leipoa samalla reseptillä joko pitkon tai korvapuusteja.



Pullataikinasta piirakkaa ja nuotioherkkuja

Pullapiiraassa täyte on isossa roolissa: pehmoisen kardemummalla maustetun pullapohjan päälle lusikoidaan makeaa vadelmarahkaa. Pullataikina on mainio vaihtoehto myös marjapiirakan pohjaksi, mutta se taipuu moneen muuhunkin. Kieputa pullataikina vaikka tikun ympärille ja paista nuotiolla tikkupullaksi. Uppopaistettuna ja sokerissa pyöriteltynä pullataikinasta syntyvät vapun suosikkiherkut, munkit. Jo parhaat päivänsä nähnyt pullapitko taipuu rikkaiksi tai köyhiksi ritareiksi erilaisin täyttein. Ulkomailla french toastin nimellä tunnetut köyhät ritarit ovat ylellinen aamupala vailla vertaa.


Vanilja-mustikkapullat

Vinkit täydellisen pehmoisiin pulliin

Uunituore pulla on vastustamattoman hyvää. Mutta kuinka pullasta saa pehmeää? Entä mikä on sopiva paistolämpötila ja -aika? Lue tästä Valio koekeittiön vinkit täydellisen pehmeiden pullien leipomiseen.

Voiko pullat pakastaa?

Kyllä! Leivo pullia kerralla enemmän ja laita osa pakastimeen yllätysvieraita tai tulevia herkkuhetkiä odottamaan. Pakastettavaksi sopivat niin korvapuustit, rahkapullat kuin voisilmäpullatkin. Paiston jälkeen täytettävät pullat kannattaa pakastaa ilman täytettä. Pullat, kuten muutkin pakastettavat ruoat ja leivonnaiset, kannattaa pakastaa mahdollisimman tuoreina.


Kuohkeaa ja pehmoista gluteenitonta pullaa

Näillä resepteillä tuoreesta pullasta pääsevät nauttimaan myös keliaakikot ja gluteenia välttävät. Gluteenittoman pullan resepti sopii niin pikkupullien, laskiaispullien kuin rahkapullien leipomiseen.


Maitojauheeseen tehty pullataikina sopii mökille

Kun kylmäsäilytystilaa on rajallisesti, on pullataikina kätevä tehdä maitojauheesta. Taikinasta valmistat niin pikkupullat, voisilmäpullat kuin korvapuustitkin.


Pullaposti

Leivontaan keskittyvä Pullaposti on kotileipurin luottoystävä. Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi uusimmat reseptit, jutut leivonta-alan kuumimmista trendeistä sekä tietoa leivonnan uutuustuotteista. Uutiskirje julkaistaan kerran kuukaudessa.

Tietoja siitä, miten käsittelemme kuluttajien henkilötietoja, löydät täältä.

Tietoja siitä, miten käsittelemme ammattilaisten henkilötietoja, löydät täältä.

Search