Parhaat makeat piirakat
Mielessä marjapiirakka? Mehevä piirakka sopii niin juhliin kuin arkea ilahduttamaan. Näillä vinkeillä leivot herkullisen piiraan niin marjoista, hedelmistä kuin suklaastakin.
Marjapiirakka vai hedelmäpiirakka?
Makeat marja- ja hedelmäpiirakat kuuluvat olennaisesti suomalaiseen ruokavuoteen. Kesän ensimmäinen raparperipiirakka, keskikesän mustikkapiirakka sekä syksyn pimenevien iltojen omenapiiras ovat herkkuja, jotka maistuvat aina yhtä ihanilta. Ja kun syöjiä on paljon, tehdään herkkua tietenkin kerralla koko pellillinen.
Suklaata, kinuskia vai taateleita?
Herkulliselta maistuvat myös täyteläisemmät makeat piirakat, kuten tuhdin suklainen brownie, AURA®-taateliruudut, sekä suosikkikreemistä valmistuva suolakaramellipiirakka. Ja kukapa voisi vastustaa perinteistä toscapiirakkaa?
Gluteeniton, kananmunaton, maidoton tai vegaaninen — kaikki onnistuvat!
Leipojalla on hyvä olla ässänä hihassa reseptivaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisia ruokavalioita noudattaville. Tästä löydät helpot piirakkareseptit yleisimpiin erityisruokavalioihin.
Makeat piirakkapohjat
Yksinkertainen makean piirakkapohjan perusresepti toimii aina, mutta pohjan voi valmistaa monella muullakin tavalla. Rahka-, jogurtti ja tuorejuustovoitaikinat ovat maukkaita ja meheviä pohjia erilaisille peltipiirakoille tai pienille annospiirakoille. Suklaisessa marjapiirakassa pohjaa taas ei tarvitse paistaa, vaan se valmistetaan juustokakun pohjan tavoin kekseistä ja voisulasta. Kevyempi valinta on pullataikina, joka kannattaa pitää mielessä esim. mustikkapiirakkaa tehdessä.
Voitaikina lehtevämmäksi
Saat perinteisestä rahkavoitaikinasta pienellä vaivalla lehtevän ja kuohkean, kun toimit näin:
-
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi.
-
Käännä taikina kolmin kerroin.
-
Kauli taikina uudestaan alkuperäiseen kokoon.
-
Tee tämä kolme kertaa ja käytä kuten rahkavoitaikinaa normaalisti.
Lopputuloksena taikina saa lisää lehtevyyttä ja kypsyy tasaisemmin.