Muffinssit ja kuppikakut moneen makuun
Muffinit, muffinssit ja kuppikakut. Herkullisella annosleivonnaisella on monta nimeä. Leivo resepteillämme muffinsseja ja kuppikakkuja juhliin, ystävälle tai ihan vain omaksi iloksi.
Makeat muffinssit ja kuppikakut maistuvat aina
Suosituimmat muffinssit ovat makeita. Ja kukapa voisi vastustaa pehmoisia suklaamuffinsseja, perinteisiä mustikkamuffinsseja tai suussa sulavia suolakinuskimuffinsseja? Vai maistuisiko sittenkin supermehevät unikkomuffinssit?
Amerikkalaiset cupcake-leivonnaiset eli kuppikakut villitsivät makean ystävät muutamia vuosia sitten. Herkullisen maun lisäksi suosiota selittää kuppikakkujen näyttävä ulkonäkö. Tärkein osa on runsas tuorejuusto- tai voikreemikuorrutus, joka pursotetaan usein korkeaksi huipuksi kuppikakun päälle. Tuhdeimmissa kuppikakuissa leivoksen sisältä löytyy hillo-, kinuski tai suklaasydän.
Ideoita muffinssien ja kuppikakkujen koristeluun
Muffinssien ja kuppikakkujen koristelussa mahdollisuudet ovat rajattomat. Yksinkertaisimmillaan ne saavat pinnalleen kuorrutetta ja nonparelleja, mutta pinnalle voi lisätä myös karkkeja, keksipaloja tai suklaa- ja sokerikoristeita. Koristelua muuttamalla yksinkertainen muffinssi taipuu vaikka halloweenin hurjiksi haamumuffinsseiksi.
Monien tilanteiden suolaiset muffinssit
Suolaiset muffinssit maistuvat illanistujaisissa, piknikillä ja välipalana. Yksinkertaiset kesäkurpitsamuffinssit ja juusto-tomaattimuffinssit sopivat iltateelle, kun taas ja focaccia-muffinssit ovat omiaan juhlavampiin hetkiin.
Haluatko tasaisia vai keskeltä kohonneita muffinsseja? Valmistustapa vaikuttaa.
Vaikka monissa resepteissä neuvotetaan vaahdottamaan sokeri munien tai voin kanssa, voi muffinssitaikinan valmistaa aina vain ainekset keskenään sekoittamalla. Silloin muffinssit kohoavat keskeltä enemmän. Jos taas haluat kuorruttaa muffinssit, on tasainen pinta parempi. Sen saat aikaan vaahdottamalla ainekset reseptin mukaan.