Parhaat pikkusuolaiset
Uunituoreet pasteijat, suolaiset muffinit ja suupalat sopivat suolaiseen nälkään. Täältä löydät maistuvimmat reseptit ja ohjeet onnistumiseen.
Juhlatarjottavat ja cocktailpalat
Monet suolaiset suupalat valmistuvat näppärästi valmiista lehtitaikinasta. Kokeile pikkupurtavien pohjaksi myös leipää, perunaa, karjalanpiirakoita, pannukakkua, ruisnappeja tai salaattiveneitä. Suolaiset keksit sopivat myös cocktailpalaksi. Ruskistettu munavoi tekee pakastealtaankin karjalanpiirakoista makuelämyksen.
leivo Suolaiset suupalat
Erilaiset pasteijat, kierteet ja muut suolaiset leivonnaiset maistuvat juhlatarjoiluissa. Kaupan valmis voitaikina vauhdittaa tarvittaessa valmisteluja. Valitse täytteisiin lihaa, kalaa ja kasviksia, niin jokaiselle vieraalle löytyy varmasti mieluinen suupala.
Uusia ideoita pikkusuolaisiin
Klassikkoleivonnaisten suolaiset versiot tuovat vaihtelua pikkusuolaisten pöytään. Joulutorttujen suolainen serkku skagen-täytteellä maistuu ympäri vuoden. Kuohkea focaccia taipuu voileipäkakuksi ja tikkarikin voi olla suolainen. Myös bostonpullan ja kääretortun suolaiset versiot ovat hauska lisä tarjoiluihin.
Suolaiset muffinssit
Suolaiset muffinit ovat helppoja ja maistuvia suupaloja. Ainekset sekoitetaan, nostetaan vuokiin ja annetaan uunin tehdä tehtävänsä. Muffineihin voi hakea makuinspiraatiota Välimeren keittiöstä tai pohjoisen luonnosta.
Aika tekee voitaikinalle taikaa
Huomioi, että itse tehty voitaikina pitää valmistaa hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä ja kovettua jääkaapissa vähintään tunti ennen leivontaa.
Vinkki: saat voitaikinaan lehtevyyttä tekemällä kaulitun voitaikinan.
- Kauli jääkaappikylmä sekoitettu rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi.
- Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
- Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikina tulee kaulituksi 3 x 3.