Vaivattomat peltikakut
Mielessä leivonnainen, joka maistuu koukuttavan hyvältä, mutta valmistuu helposti? Leivo peltikakku!
Aina niin ihanat mokkapalat
Mokkapalat ovat ehdoton nostalgiaherkku. Leivonnainen tuo mieleen lapsuuden synttärit, urheiluseurojen myyjäiset ja jännityksen, kun uunissa paistui ensimmäinen itse tehty leivonnainen. Vaikka ensimmäiset mokkapalat leivottiin jo vuosikymmeniä sitten, ei suosio jäänyt hetken huumaksi. Mokkapaloja on leivottu vuodesta toiseen ja viime aikoina leivonnainen on noussut jälleen trendiksi saakka. Mutta missä sitten piilee mokkapalojen salaisuus? Ehkä helppoudessa, yksinkertaisissa raaka-aineissa ja maussa, joka sopii moneen suuhun.
rakastetut peltikakut
Pistä säännöt uusiksi! Mokkapalojen simppeli makumaailma on omiaan erilaisille versioille. Kokeile vaaleita fudgelta maistuvia mokkapaloja. Hauskoja tarjottavia ovat myös lakun ystävän lakritsimokkapalat, ja Dumle-konvehtien makuja lainaavat Dumlemokkapalat. Raikkaampia makuja rakastava ihastuu klassikkococktaililta makua lainaaviin mojitopaloihin.
Tiesitkö tämän mokkapaloista…
- Suomeen mokkapalat rantautuivat Ruotsista, jossa ensimmäinen mokkapalaresepti kehitettiin kuuleman mukaan jo 1940-luvulla.
- Suosikkileivonnainen tunnetaan myös monilla muilla nimillä, kuten suklaaruudut, mokkaruudut, Ruotsin hyvät ja masaliisat.
- Mokkapaloista on syntynyt vuosien saatossa monia erilaisia versioita, joista yksi tunnetuimmista lienee tuuloman torttu. Tässä versiossa leivonnaisen pohja on perinteisestä mokkapalasta poiketen vaalea.