Suussa sulavat suklaaleivonnaiset
Suklaakakkua, suklaamuffineja, suklaapiirakkaa. Suklaa kuuluu monen leipojan suosikkiraaka-aineisiin. Eikä ihme, sillä se on vastustamattoman hyvää paitsi sellaisenaan, myös erilaisissa leivonnaisissa.
Helpot suklaaherkut
Monille suklaaleivonta tuo ensimmäisenä mieleen rakastetut mokkapalat sekä mehevän, keskeltä vielä hieman valuvan mutakakun. Helppoja suklaareseptejä ovat myös uunipellillä paistuvat donitsit. Jos haluat päästä oikein helpolla, kokoa näyttävä mutakakkutäytekakku. Tässä reseptissä riittää valmiiden mutakakkupohjien sulatus, kerman vaahdottaminen ja rento koristelu.
Hurmaavat suklaakakut
Suklaakakku on tuhti, mutta vallattoman herkullinen jälkiruoka- ja kahvipöytien klassikko. Maistuisiko appelsiininen mutakakku, kolmen suklaan juustokakku tai aromikas viskisuklaakakku? Gluteenittomaan ruokavalioon sopii gluteeniton suklaakakku.
Suklaapiirakat ja muut suklaaleivonnaiset
Suklaa sopia mainiosti myös kakkuja pienempiin leivonnaisiin: piirakoihin, muffineihin ja muihin pikku leivonnaisiin. Rohkeammalle suklaan ystävälle maistuvat myös AURA minimudcaket sekä vadelmalla ja suolakinuskilla viimeistellyt rocky roadit.
Suklaajälkiruokia
Suklaamousse, suklaafondant ja suklaakohokas ovat rakastettuja jälkiruokia. Jälkkäriksi sopivat myös kahden suklaan tryffelit: itse tehdyt suklaamakeiset toimivat kahvin kanssa ja herkullisena lahjaideana.
Taloussuklaa, ruby-suklaa, valkosuklaa – kertaa suklaalajien erot
Suklaan tärkein raaka-aine on paahdetuista kaakaopuun pavuista jauhamalla valmistettu kaakaomassa. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaomassasta puristettua kaakaovoita, sokeria ja toisinaan mausteita. Suklaan väri vaihtelee kaakaopitoisuuden mukaan tummasta vaaleaan.
- Tummassa suklaassa on eri suklaalajeista eniten kaakaomassaa eli vähintään 35 % suklaan painosta. Parhaat laadut sisältävät jopa 80-90 % kaakaota. Tumma suklaa sopii parhaiten ruoanlaittoon, sillä se kestää kuumennusta suklaista parhaiten. Tummaksi suklaaksi luokitellaan myös leivontaan tarkoitettu taloussuklaa.
- Maitosuklaassa tuore maito tai maitojauhe korvaa osittain kaakaon, mikä tekee maitosuklaasta makeampaa ja koostumukseltaan tummaa suklaata pehmeämpää.
- Valkoinen suklaa on valmistettu kaakaovoista, mutta tarkalleen ottaen se ei ole suklaata, sillä se ei sisällä lainkaan kaakaomassaa. Valkoisen suklaan erittäin makea maku sopii hyvin hienostuneisiin jälkiruokiin.
- Ruby-suklaa on suklaamaailman uusin tulokas. Sen kaunis vaalenapunainen väri perustuu erityisiin ruby-kaakaopapuihin ja muista suklaalaaduista poikkeavaan valmistusmenetelmään. Ruby-suklaa sopii sekä leivontaan että syötäväksi sellaisenaan.