Siirry sisältöön
Pizza Margherita

Leivonta

Pizzaa kotikeittiöstä

Pizza on italialaisen keittiön tunnetuimpia ruokia. Näillä vinkeillä saat pizzan onnistumaan kotona.

Tip icon

Tiesitkö, että pizza on muinainen herkku

Perimätiedon mukaan pizzantyyppistä litteää leipää leivottiin Italiassa Napolin ympäristössä jo ennen ajanlaskun alkua. Myös Pompeijin rauniokaupungista on löytynyt viitteitä muinaisista pizzerioista. Suuremman läpimurron pizza teki kuitenkin 1700-luvulla tomaatin yleistyessä.

Kansainvälinen hitti pizzasta tuli toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Yhdysvaltoihin avattiin useita italialaisia ravintoloita ja pizzerioita. Suomessa pizzansyönti yleistyi 1970-luvulla, ja nykyään pizza kuuluu suomalaisten suosikkiruokiin.

Grillatut pizzat

Grillatut pizzat

Pizzan voi paistaa myös grillaamalla. Taikinaksi sopii tavallinen pizzataikina, mutta pohja kannattaa tehdä hieman pienemmäksi ja paksummaksi, jotta sitä on helpompi käsitellä. Hyvä paksuus on vähintään ½ cm. Paista pohjaa kuumalla grilliritilällä hetki, kunnes se alkaa kypsymään ja pinta kuplimaan. Käännä pizzapohja ja asettele täytteet ja juusto sen päälle. Grillaa, kunnes pizza on kypsä ja juusto hieman sulanut. Nauti heti.


Search